Bireyin gelişim sürecini izler.
Duygusal ve akademik destek sağlar.
İlişkileri güçlendirmeye destek.
Çocukların duygularını anlamaya yardımcı.
Kişisel sorunlara özel çözümler.
Uzaktan psikolojik destek sunar.
Danışmanlık hizmetlerimizde, ilk görüşmenizi çocuğunuzla birlikte yapmanızı rica ediyoruz. Bu ilk buluşmada, uzmanımız çocuğunuzla kısa bir görüşme yaparak, oyunlar veya gözlemler aracılığıyla genel bir izlenim edinir. Ardından, ebeveynlerle çocuğun gelişim süreci ve mevcut sorunlar üzerine detaylı bir görüşme gerçekleştirilir. Bu süreçte çocuğun yanında bu bilgilerin paylaşılmaması önemlidir. Bu nedenle, ebeveyn görüşmesine gelirken, çocuğunuza eşlik edebilecek bir yetişkinin yanınızda olmasını tavsiye ederiz. Ebeveyn görüşmesi ortalama 1 saat sürmektedir.
Eğer çocuğunuz 8 yaşın altındaysa, ona “Bir yer var, orada bir abla çocuklarla oyun oynuyor. Seni oraya götürmek istiyoruz. Tanışmak için seni bekliyor. Seninle tanıştıktan sonra da bizimle sohbet edecek.” gibi bir açıklamayla bilgilendirme yapabilirsiniz. Haftada bir oyun terapisi seansının ardından ebeveynlerle bir görüşme yapılır ve uzman tarafından süreç hakkında geri bildirim verilir.
Eğer çocuğunuz 8 yaşın üzerindeyse, ona problemi açık ve net bir şekilde anlatmalı, bu konuda hep birlikte yardım almak istediğinizi belirtmelisiniz. Çocuğunuzu korkutmadan ve yargılamadan, buranın sadece şikayet için değil, birlikte çözüm bulmak amacıyla gidilen bir yer olduğunu anlatmalısınız. Görüşmenin ardından ebeveyn görüşmeleri planlanarak sürecin nasıl yürütüleceği belirlenir.
Ergenlik, çocukluktan yetişkinliğe geçişte kritik bir dönemdir. Bu nedenle, psikolojik yardım süreci de farklı bir yaklaşımla yürütülmektedir. Ergenin isteği doğrultusunda ilk görüşme bireysel ya da ebeveynlerle birlikte yapılabilir. Ergenin güvenliğini tehlikeye atmayan durumlar haricinde, ebeveynlere bilgi verilmesi konusunda ergenin rızası alınır. Ebeveyn görüşmeleri, ergenin terapisi hakkında değil, ebeveynlerin destekleyici yaklaşımlarını geliştirmeleri için yapılmaktadır.
Bireysel danışmanlık sürecinde ilk görüşme, sorunun ve nedenlerinin değerlendirildiği bir tanışma seansıdır. Bu görüşmenin sonunda size en uygun terapi yöntemi belirlenir. Gerektiği durumda psikiyatrik değerlendirme için bir uzmana yönlendirme yapılabilir. Psikoterapi süreci, kişinin ihtiyacına ve sürece katılım düzeyine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Seanslar ortalama 45 dakika sürmektedir.
Hizmetlerimiz randevu sistemi ile yürütülmektedir. Randevularınızı zamanında almanız ve belirlenen saatte merkezimizde bulunmanız, terapi sürecinin verimliliği açısından önemlidir. Ertelemelerinizin en az 24 saat önceden bildirilmesini rica ederiz. Geç iptaller, sizin için ayrılan terapi fırsatının başka bir danışana sunulmasını engelleyebilir.
Tuba İsmailoğulları, Lisans eğitimini İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisansını, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yapmıştır.